John Long
Stand Your Ground
CD
Black/Soul/Blues/R&B/Gospel

De focus van Stand Your Ground ligt duidelijk op de muziek en de muzikaliteit van John Long. Hij lijkt een eindeloze bron van ideeën op gitaar, door een enorme verscheidenheid aan invloeden.

Een van de dingen die Long onderscheiden is dat terwijl velen beïnvloed worden door een of meer van hun helden, Long helemaal in de huid van zijn helden kruipt, maar dan toch een heel eigen, herkenbaar geluid weet te  creëren.

Er wordt gezegd dat de blues de bodem is die alle zij-rivieren van Amerikaanse muziek voedt. Door de bluesmuziek op een eerlijke, natuurlijke manier te brengen, toont John Long kristalhelder aan dat dit concept werkt. Elementen van gospel, country, folk ballades en zelfs geluiden die doen denken aan de zingende cowboy tradities uit het westen hoor je terug in zijn muziek. De ironie is dat hij door geen concessies te doen, door zijn blues niet af te zwakken met kunstmatige additieven of zoetstoffen, door simpelweg voet bij stuk te houden (‘standing his ground’), heeft John Long gezaghebbende, tijdloze muziek gemaakt, die de tand des tijds zal doorstaan.

Line-Up:

John Long: Vocals, Guitar, Harmonica & 1938 Samsonite suitcase
Fred Kaplan: Piano
Bill Stuve: Upright Bass
Washington Rucker: Drums

Ook verkrijgbaar:
CD
Blues
John Long
Lost And Found