Juana Molina
Wed21
2LP
Pop

De Argentijnse Juana Molina, in eigen land zowel een bekende televisiepersoonlijkheid als comédienne, groeide op in een muzikale omgeving. Al op haar vijfde kreeg ze gitaarles van haar vader. Haar akoestische ‘folktronica’ is een bijzonder organisch geheel met verrassende elektronische elementen. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en zingt haar liedjes in het Spaans. Haar muziek wordt vaak omschreven als dromerig, hallucinerend, betoverend, avontuurlijk en verleidelijk. Ze wordt gezien als een van de meest originele en visionaire artiesten van dit moment, de vergelijking met een Brian Wilson of Kevin Shields is al meerdere malen getrokken in kranten als the New York Times.

Met haar nieuwste plaat Wed 21 heeft ze gekozen voor een opmerkelijke uitbreiding van haar normale palet van instrumenten. Deze keer maakt ze ook gebruik van elektrische gitaren, bas, drums en andere creatieve elektronische toevoegingen, dit maakt Wed 21 een rijke, volle en zeer verrassende plaat. Door het geluid van de band zijn sommige nummers bijna ‘poppy’ te noemen! De elf nummers zitten vol bijzondere melodieën, creatieve arrangementen, onverwachte wendingen en intrigerende liedteksten; zo zingt ze over een ijzingwekkende droom, over zeldzame lichtgevende diertjes en over een rat met obsessieve verzamelwoede…

Juana Molina werkte eerder samen met grote namen als Vashti Bunyan en Vetiver, en tourde zelfs met David Byrne en Feist! Ze deed onlangs ook mee met het ‘Congotronics vs Rockers’ project.

Tracklisting 2LP:
LP 1side 1:
1 Eras
2 Wed 21
3 Ferocisimo
side 2
4 Lo Decidi Yo
5 Sin Guia, No
6 Ay, No Se Ofendan
LP 2 side 1
7 Bicho Auto
8 El Oso De La Guarda
9 Las Edades
side 2
10 La Rata
11 Final Feliz
12 De Algun Instinto Animal

Ook verkrijgbaar:
CD
Pop
Juana Molina
Halo
CD
Pop
Juana Molina
Wed21